Top 10 oluet

 

Valikoimistamme löytyy pitkä liuta oluita. Hanassa vakiosuosikki on Lapin Kulta ja nykyään hintojen laskettua myös Carlsberg. Osa kanta-asiakkaistamme on kuitenkin käsityöoluiden perään, ja heidän kanssaan olemme pitäneet muutamina tiistai-iltoina olutraateja. Olen koonnut tälle sivulle näiden raatien tulosten keskiarvot, eli tämänhetkisen tarjontamme TOP 10-listan.

Jokaisella juojalla on toki omat makunystyränsä hemmoteltavana, joten kannattaa toki maistaa ennen tuomiota. Jos olet kuitenkin hivenen kyllästynyt perustuoppisi sisältöön, voi tämän listan läpikäymisestä olla sinulle ainakin jonkin tason

Tule testaamaan olutvalikoimamme ja pelaamaan vaikka erä pokeria!

 

Brooklyn Scorcher Session IPA

Tämä olut keräsi suurimmat onnen huokaukset olutraadeissamme. Juoma on väriltään vaalea, hiukkaisen samea ja oranssin kukertava. Olut vaahtoaa tasaisesti ja on pehmeän paksu ja täyteläinen.
Oluen aromit suorastaan hyökkäävät kohti maistajaa, ja niistä löytyy sitrusta, appelsiinia, mandariinia ja hieman karpaloa. Suutuntuma on kuivakan pehmeä. Makupaletista löytyy myös havupuuta, kuten mäntyä. Kokonaisuudessaan siis kovin raikas ja kepeän ihana olut.

Väike Indiavaike-india

Vaaleanpunertava India Pale Ale -tyyppinen olut kuohuaa kuin vesiputous. Se tuoksuu raikkaan marjaiselta ja maistuu sitrukselta, marjalta sekä kuuselta. Suutuntuma on terävä kuin partaveitsi.
Oluen jälkimaku on erityisen ihana ja se kestää pitkään. Mieto ja maukas pirteyspommi!

Bryggeri IPAbryggeri-ipa

Tämä olut on väriltään punertavan ruskea, ja sen tuoksu on yrttinen ja liköörimäinen. Vaahto on paksua ja tukevaa, se melkein sattuu juodessa. Vehnämallas tuo tähän olueen mukavan kirpeän lisän ja tasapainottaa taustalta löytyvää suklaan ja taatelin makua.

Pohjala RoutaPohjala-Routa

Tämän herkullisen oluen väri on punertava ja sävy samea. Tuoksussa löytyy majaa ja havupuuta sekä hedelmää. Oluen makuprofiili on syvä, ja siinä on marjaa, terävää ruista sekä lisäksi makeaa ananasta ja sitrustakin. Olut on aika hapokas, mutta silti täyteläisen muhkea.

Camba Summer AleCamba-Summer-Ale

Tämä samea, suodattamaton pintahiivaolut olut on lähes simamainen elämys. Vaahto on runsasta, ja se pysyy oluen päällä pitkään. Olut tuoksuu hennosti aprikoosille ja mukana on myös pieni hippunen appelsiinia sekä myös vadelmaa ja punaherukkaa. Jälkimaku on hyvä, mutta suhteellisen lyhyt.

Saimaa Red AleSaimaa-Red-Ale

Oluen väri on tumma ja punertava, lähes mahonkimainen. Olut tuoksuu maltaiselle, mieleen hiipii leipomo ja juuri paistunut ruisleipä sekä havuinen metsä. Oluen mausta löytyy kypsiä hedelmiä ja taatelia sekä makeaa rusinaa. Tämän oluen salaisuus on pitkässä jälkimaussa, josta tulee esiin karpaloa ja meripihkaa.

Detox Session IPADetox-Session-IPA

Olut on vaalea ja sameahko, ja vaahtoa löytyy vaikka kylpyammeeseen. Oluen tuoksu on kirpeän sitruunainen ja täynnä valkoherukkaa, omenaa ja nektariinia. Maussa taas tulee esiin hedelmäisyys ja vehnäoluelle tyypillinen kirpeä raikkaus. Jälkimaku on pitkä ja täyteläinen.

Kimalaisen Aamuhetki IPA

Tämä herkullinen vehnäolut luo sieraimiin laajan, aromirikkaan tuoksumaton. Maussa löytyy vehnän mallasta, aprikoosia, tummaa suklaata sekä hunajaista toffeeta. Jälkimakua maistellessa tämä herkku yllättää, sillä nopeasti makeus muuttuu raikkaaksi kirpeydeksi.

Mindy Hop Indian Ale

Olut on kauniin keltainen ja samea. Olut tuoksuu sitrukselta sekä kesäiseltä niityltä. Oluen maussa esiin nousee karamelli, greippi sekä kirsikka, ja jälkimaussa kirsikka syvenee entisestään.

Koskenrannan Panimo Pils

Tämä pohjahiivaolut on suodattamaton, ja sen väri on samea. Olut vaahtoaa kuin keväisen myrskyävä meri, ja pullon pohjalta voi tavoittaa hiivasakkaa. Tuoksu on raikas merituulonen ja siinä voi aistia häivähdyksen ruohoa. Maku on puhtaan maltainen ja ryhdikäs.
Nämä kaikki oluet kuuluvat tällä hetkellä Pub Janoisen Hanhen valikoimaan. Tule maistelemaan ja nautiskelemaan – jos olut löytyy hanasta, saat aina halutessasi siitä pienen suullisen ennen ostopäätöstä. Pulloja emme tietenkään ala tyhjän päiten availemaan, vaikka saisimmekin siinä syyn juoda ne itse loppuun.