Janoinen Hanhi

Jos olet Vaasassa ja kurkkuasi sattuu kuivaamaan, suuntaa kulkusi saman tien Emännänkadulle ja Pub Janoiseen Hanheen. Meillä saat takuuvarmasti kuivan kitalakesi kostumaan ja kaupan päälle vielä iloisen mielen!

janoinen-hanhi

Pubimme sijaitsee Emännänkadun alkupäässä, vanhan apteekin tiloissa. Wanhan ajan Waasalaiset muistanevat Herkkusuun Apteekin, josta sai aikoinaan kaikenlaista herkullista ”purtavaa”. Ei siis pelkkiä lääkkeitä, vaan myös apteekkarin valmistamia, suussa sulavia piparminttu- ja salmiakkipastilleja.

Tilojen historia näkyy sisustuksessamme edelleen. Olemme jättäneet pienet lääkelaatikot takaseinälle, ja vitriinissä meillä on muutamia valikoituja apteekkarin välineitä viime vuosisadalta. Janoisen Hanhen seinustalla kiertää myös aikamoinen lasipullokavalkadi.

Monet asiakkaamme ovat sitä mieltä, että myös apteekin lääkinnällinen funktio jatkuu tiloissamme edelleen. Meillä on tarjolla reseptejä niin hyvään kuin pahaankin oloon: herkullisia oluita! Mikäpä ei kirkastaisi synkkää päivää tai nostaisi aurinkoista juhlatunnelmaa samalla tavalla kuin kolpakollinen lempijuomaasi?

Ja toki näitä herkkuja ei tarvitse nautiskella yksin, jos ei välttämättä halua. Pub Janoisen Hanhen henkilökunta on koostettu ihmiskunnan valioyksilöistä, ja samoin on asiakaskuntamme. Meillä voit istua rauhassa Vaasan katuvilinää

 

Pub Janoisen Hanhen tarina

Pub Janoinen Hanhi on perustettu vuonna 1999, kun minä, eli Paasosen Eija, löysin nämä ihanat tilat. Apteekkitoiminta oli tällä paikalla loppunut jo vuonna 1989, ja tiloissa oli sen jälkeen toiminut pari eri yrittäjää. Onneksi he olivat jättäneet osan alkuperäisestä sisustuksesta vielä paikoilleen, eivätkä myöskään olleet heittäneet varastosta löytyneitä apteekkiromuja menemään.
Olin haaveillut oman pubin avaamisesta jo pitkään, oikeastaan toistakymmentä vuotta. En ole koskaan tehnyt töitä missään muualla kuin pubeissa ja ravintoloissa, enkä oikeastaan ole edes halunnut. Pubityö on minun juttuni. Pidän asiakkaiden kanssa rupattelusta, pubin rennosta tunnelmasta sekä tietenkin myös oluesta. Nyt olen saanut toteuttaa myös toisen pitkäaikaisen haaveeni, kun avasimme Pub Janoisen Hanhen keittiön muutama vuosi sitten kokkituttavani kanssa!

Janoinen Hanhi alkoi syntyä, kun näin ilmoituksen näistä vuokralla olevista toimitiloista. Konsepti alkoi rakentua päässäni heti. Työskentelin tuolloin toisessa vaasalaisessa pubissa, josta puuttuivat mielestäni juuri ne pubin tunnelmaan vaikuttavat elementit: oikeanlainen sisustus, visat, mukava pubiruoka jne. Tulin tutustumiskäynnille näihin tiloihin, ja kirjoitin muistaakseni vuokrasopimuksen siltä istumalta. Kaikki vain tuntui loksahtavan niin täydellisesti kohdalleen!

Toiminta lähti käyntiin vähän yskähdellen, mutta parin vuoden sisällä aloin saada yhä enemmän ja enemmän vakiokävijöitä ja suoranaisia kanta-asiakkaita. Kehitin työntekijöitteni kanssa pubin toimintaa pikkuhiljaa – lisäsimme valikoimaan aktiviteetteja arki-illoille ja viikonlopuille ”yritys ja erehdys” -menetelmällä. Pubivisat, bingo ja pokeri toivat hiljaisiin arki-iltoihin lisää vilskettä, ja monelle yksinelävälle kanta-asiakkaallemme ne vaikuttavat olevan tärkeä osa sosiaalista elämää. Tapahtumia sponsoroi muutama kasino.

Viikonloppuisin silloin tällöin järjestämämme karaoke jakaa edelleen mielipiteitä. Osa tulee Janoiseen Hanheen juuri karaoken takia, ja osa jättää juuri tästä syystä noin viikonloppuina pubissa pistäytymisen väliin. Jatkamme karaokea kuitenkin tästä huolimatta, ainakin toistaiseksi.

Yhteystiedot ja pöytävarauksen teko

Löydät siis Pub Janoisen Hanhen osoitteesta Emännänkatu 4. Meille on helppo löytää jalkaisin, sillä sinun tarvitsee vain suunnata torin kulmalla sijaitsevan puun luota lähtevälle kadulle ja pitää katseesi vasemmalla.
Aukaistuamme uuden keittiömme ovat viikonlopun alkuillat olleet meillä entistä suositumpia. Jos haluat tulla syömään perjantaina tai lauantaina kello 18 ja 21 välillä, suosittelemme pöytävarauksen tekoa. Voit tehdä varauksen soittamalla pubiin puhelimeen, numeroon 040 799 855 tai lähettämällä sähköpostia vuorokautta ennen osoitteeseen pubi@wddbar.fi.
Arki-iltaisin meille ei yleensä tarvitse pöytävarausta tehdä, ja haluamme muutenkin pitää pubin rentona pistäytymispaikkana. Koko varaussysteemin otimme käyttöön tänä vuonna muutaman erittäin pettyneen asiakkaan vuoksi. Joten ainakin jos kyseessä on erityistapahtuma tai neljää henkeä suurempi seurue, kannattaa varmuuden vuoksi varata meiltä pöytä.